Andreas Lloyd

Idealistisk iværksætter og forfatter, der gennem de sidste 10 år har jeg været en bærende drivkraft i en række nyskabende danske civilsamfundsinitiativer – bl.a. Københavns Fødevarefællesskab, Borgerlyst, Samtalesaloner, Medborgerne og klimakampagnen “Så er det nu: Gør valget grønt”.

Han er forfatter til bøgerne “Borgerlyst – Handlekraft i hverdagen” (2013), “Samtalesaloner – små skub, der får folk til at falde i snak” (2016) og “Borgerlyst – en projektbiografi” (2018) sammen med Nadja Pass.

Andreas fortæller, inspirerer og engagerer om bl.a. borgerlyst og handlekraft i hverdagen, organisering af lokale fællesskaber, medlemsengagement, bedre samtaler, bæredygtighed og klima – og hvordan man finder modet til at kaste sig ud i noget, man ikke ved, hvordan vil ende…

Foredrags emner

  • Fremtidens grønne fællesskaber

    Klimabevægelsen i Danmark har været særdeles tydelig frem mod Folketingsvalget i juni 2019. Den består i Danmark af bl.a. Den Grønne Studenterbevægelse, Klimastrejkerne (Fridays for Future), Folkets Klimamarch, Extinction Rebellion, Klimapåmindelsen, Citizens Climate Lobby og Så Er Det Nu!

  • Fremtidens medborgerskab

    Hvordan fremmer man ikke bare det at være borger, men medborger i sit eget samfund?

  • Nye tanker om højskolen

    Kan man forestille sig en højskole der ikke er et fællesskab i en bygning, men et fællesskab uden bygning?

Foredragsholdere hos Fremtidsforskning