Hjemmesiden kan anvendes på flere måder. Den vigtigste er, at brugeren kan lege på hjemmesiden, ‘gå på opdagelse i det fremtidsmulige – og dermed i egne fremtider’. Det fremtidsmulige omfatter både de mulige udviklinger i samfund, på arbejdspladsen. lokalt osv. og mulige hjælpemidler til at tænke og tale om fremtider.

Hjemmesiden kan for det andet bruges til at ‘redigere den artikel’, der opfylder brugerens behov på et bestemt tidspunkt. En kendt sociolog har beskrevet sin ‘teknik’ på den måde, at det første trin i en ny analyse bestod i at samle alle notater og data i en stor bunke og så ordne dem på grundlag af den ny opgave. Det er opgaven, der bestemmer den relevante og frugtbare sammenstilling af delemner, og hjemmesiden er velegnet til dette.

Hjemmesiden er for det tredje to-vejs kommunikation. I tilgift til en traditionel hjemmesides faciliteter omfatter Selskabets hjemmeside også et blogforum. Det giver Selskabets medlemmer adgang til løbende debat med andre medlemmer og med medlemmerne af Selskabets forretningsudvalg. Selskabets medlemmer kan bruge debatforum til at påvirke hjemmesidens form og indhold, foreslå emner og projekter, bidrage med supplerende stof, starte en dialog om artikler i nyligt udgivne numre af de virtuelle udgivelser af Futuriblerene osv. På den måde kan Selskabets medlemmer i fællesskab skrive ‘bogen om danske fremtider i en verden på vej til Mars’.

Vælg mellem:

  1. Indholdsoversigt
  2. Planer og projekter
  3. Genveje til at finde noget om et bestemt emne

Skriv et svar