top of page
  • Writer's pictureFremtidsforskning BLOGGER

Industrirevolutioner - ikke alene giver de os nye redskaber, de transformerer også vores samfund.

Updated: Oct 8, 2020

Fremtidsforskeren Carl Benedikt Frey, Oxford Martin School, har udgivet en læseværdig ny bog: "The Technology Trap", der trækker historiske paralleller til den tid vi står i nu.
Enhver, der er interesseret i den økonomiske indvirkning af digitalisering og AI, især på arbejdsmarkedet, kan anbefales at læse Carl Freys nye bog, "The Technology Trap: Capital, Labour and Power in the Age of Automation". Han er sandsynligvis bedst kendt for sit ret dystre samarbejde med Michael Osborne (original pdf-version her), der fremhæver den store sårbarhed mange job funktioner - næsten halvdelen i USA - har over for automatisering i de næste par årtier. Bogen uddyber de emner, der vil bestemme de faktiske resultater, og er - som titlen antyder - stadig ret pessimistisk. Bogens struktur er historisk med sektioner om præ-industrielle teknologier, den industrielle revolution (med udbredte uligheder), masseproduktionens æra (som reducerede uligheder og skabte en velhavende middelklasse), den nylige polarisering i globaliseringens æra og digitale og fremtidige udsigter. Frey trækker forskellene op mellem teknologier, der erstatter arbejdskraft, og dem, der supplerer den. Mens det 19. århundrede og nutiden ser ud til at omfatte udskiftning af mennesker med maskiner, har det 20. århundredes innovationer behov for mere og mere kvalificeret arbejdskraft for at få teknologierne til at arbejde sammen.
5 views0 comments

Recent Posts

See All

Kronik: PENGE GØR DET IKKE

V/ Keld Holm, formand for Selskabet for Fremtidsforskning Vi har en tyrkertro på at penge er løsningen på alle problemer. I en kronik i Berlingske den 6. november argumenterede Birthe Larsen, for at p

Comentarios


bottom of page