Inspirerende foredragsholder og samfundstænker.

Med udgangspunkt i “det gode liv” som noget vi skaber sammen, har Steen Møller de sidste 40 år være med til at stifter flere af Danmarks nytænkte og alternative fællesskaber og lokalsamfund, bla. Søgård Andelslandbrug, Sdr Felding Højskole, Den Økologiske Landsbrugsskole, Glad&Gældfri, Friland og senest Grobund.

Bidragyder til Futuriblerne:

Steen Møller

Grobund

Sammen med 130 andre har Steen Møller været primus motor i at købe en gammel fabrikshal og starte arbejds- og bofællesskabet Grobund op i 2018 ved Ebeltoft. Grobund er iår ved at vokse sig større og tegner til at blive både et arbejdskollektiv, en havn, en højskole, et landbrug, en Tiny House bosættelse og et sociokratisk organiseret lokalsamfund.

Han lever af at holde foredrag om økologisk byggeri og livsstil. Har været forstander på Sdr. Felding Højskole, lærer på Den Økologiske Landbrugsskole og Brenderup Højskole, været med til at starte Søgård Andelsbrug i Sdr. Felding, bygget det første økologiske beboelseshus i 1995, modtog i den forbindelse  den ‘by-økologiske-pris’ Guldplanten og har som pioner bygget bæredygtige huse siden. I 2002 startede han Projekt Friland, et nyt økosamfund ved i Feldballe på Djursland. Nøgleordet for eksperimentet er selvbyggeri og iværksætteri, med principper om gældfrihed og affaldsfrihed.

Foredragsholdere hos Selskabet for Fremtidsforskning