top of page

Næste LateNightFutureTalk mandag d. 13. feb kl 21.30

Emne: ER POLARISERING DEN STØRSTE TRUSSEL MOD DEMOKRATIET?

- og hvad er det for en befolkningsgruppe, landmænd i Danmark har det sværest med?

Late-night-design3.png
Karen%2520Lumholt%2520solo%2520kontor_edited_edited.jpg

Karen Lumholt
Aftenens vært og interviewer

Karen Lumholt er en skarp samfundsanalytiker der altid søger at påvirke, både som journalist, som rådgiver inden for forskellige politikområder og som debattør.  

Mød gæsterne her

Karen Lumholt har inviteret Lisbeth Knudsen og Rasmus Lind Pedersen i studiet denne aften for at stille skarpt på om polarisering er den største demokratisk udfordring. 

I denne LateNightFutureTalk stiller vi spørgsmålet

Er POLARISERING den største trussel mod DEMOKRATIET?

 

og hvad er det for en befolkningsgruppe,

landmænd i Danmark har det sværest med?

Overalt i verden ser vi en skærpet kamp om sandt og falsk, rigtigt og forkert. Hvad enten det gælder krig, klima, køn eller coronahåndtering, er vreden voksende. 

Unge mænd og kvinder i Iran risikerer livet i kampen mod præstestyret. Unge klimaaktivister er parat til at ende i fængsel. Højreekstremister bevæbner sig og stormer demokratiske institutioner og sår tvivl om valg.

 

Bare de sidste dages begivenheder i kulbyen Lützerath eller sidste måneds kupforsøg i Brasil er eksempler på dette, ligesom stormen på Capitol Hill i Washington DC, antivax’ernes protester i Tyskland, Men in Black i Danmark og De Gule Veste i Frankrig. Kampene udspiller sig mellem “The establishment“  og ekstreme grupper - eller mere traditionelt mellem politiske fløje. 

 

En hypotese er, at de sociale medier øger polariseringen, i og med at logaritmer øger opmærksomheden på ekstreme synspunkter. Derved svækkes også tilliden til de “etablerede" sandheder. En anden forklaring peger på, at verden rent faktisk ER under dramatisk forandring, og at kampene om sandheden derfor er en naturlig følge.

 

Men hvordan står det til i Danmark? Er der tillid til demokratiet og politikerne?

Og kan polariseringen mellem fx landbruget og storbyvælgerne være en trussel mod denne tillid?

 

Alt dette ser vi på i aftenens udgave af Late Night Future Talk, hvor formand for demokratikommissionen og strategidirektør i Mandag Morgen Lisbeth Knudsen giver sit bud på demokratiets tilstand - i Danmark og globalt. 

Men først starter vi et andet sted, nemlig hvor landbrugsrådgiver Rasmus Lind Pedersen giver os et indblik i, hvor langt der er imellem landbrugets og KKK’ernes syn på, hvad der er rigtigt og forkert.

 

Og hvem er KKK’erne? Ja, det er de “Kritiske Kvinder i København”, og det er en gruppe, som landmænd i Danmark har det meget svært med - og omvendt.

Vicevært

tygemortensen.jpeg

Tyge Mortensen
generalsekretær

Vi fortsætter vore LateNightFutureTalks i det nye år med aktuelle temaer og udvalgte gæster i studiet. Ca den første onsdag om måneden. De næste LateNightFuturetalks afvikles således


mandag 13. februar,
onsdag d. 1. marts,
onsdag d. 29. marts,
onsdag d. 3. maj,
onsdag d. 7. juni

alle dage kl 21.30 - 22.30
og altid med Karen Lumholt som vært og interviewer,
sammen med Tyge Mortensen som vicevært.

Selskabet for Fremtidsforskning

Vi er en folkeoplysende dansk tænketank stiftet i 1968. Formålet er at brede debatten om Danmarks fremtid ud til alle, så fremtiden ikke kun bestemmes af en snæver magtelite.

bottom of page